Cees Braakman en Pastoe: wie is de designer?

Cees Braakman is de zoon van de bedrijfsleider en tevens ontwerper van Pastoe. Het kon niet anders dan dat hij zich ging richten op het ontwerpen van Pastoe meubels. Hij begon op zijn 17e met het ontwerpen van Pastoe meubels. Daarna ging hij naar Amerika, waar hij kennis maakte met de designs van Charles en Ray Eames. Dit is de inspiratie geweest voor één van de bekendste ontwerpen van Cees Braakman: de SM05, ook wel de Pastoe Draadstoel genoemd. Ontdek bij Studio Nine Design alle Pastoe meubels en de voordelen van de prachtige én functionele ontwerpen van Cees Braakman.

Populaire Pastoe meubels zoals de Cees Braakman Pastoe draadstoel

Als we het hebben over Pastoe meubels en Cees Braakman, dan kunnen we niet om de Pastoe Draadstoel heen. De stoel is uniek in zijn soort door het gebruik van draadstaal. Het doel van de Pastoe draadstoel? Een zo groot mogelijk publiek bereiken met een betrekkelijk goedkope stoel. De Cees Braakman SM05 is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, zo is deze er met een gestoffeerd zitvlak of met een gestoffeerd zitvlak en gestoffeerde rugleuning. Ook is de Pastoe draadstoel beschikbaar als kruk in verschillende formaten.

De Cees Braakman SM05 is een van de meest bekende ontwerpen van Pastoe en dat is niet voor niets. Het is een toegankelijk, open ontwerp, dat een tijdloze uitstraling heeft. 

Andere bekende Pastoe meubels gemaakt door Cees Braakman zijn bijvoorbeeld de Pastoe kasten, zoals de Pastoe l serie, Pastoe dressoirs en Pastoe buffetkasten. Pastoe meubels sluiten goed op elkaar aan en er is een breed assortiment beschikbaar. Zo kunt u uw vintage interieur compleet maken met een Pastoe eetkamertafel en bijpassende Pastoe eetkamerstoelen, een Pastoe wandkast of Pastoe wandmeubel, en een Pastoe salontafel. Zelfs bureaus en serveerkarren behoren tot de mogelijkheden.

Andere bekende Pastoe meubelen gemaakt door Cees Braakman zijn onder andere de Pastoe l serie, Pastoe kasten en dressoirs, nachtkastjes, tijdschriftenrekken, wandplanken, Pastoe eettafels en Pastoe eetkamerstoelen. De Pastoe meubels worden compleet gemaakt met buffetkasten, bureaus, salontafels en serveerkarren. En voor de echte fan is er de Pastoe bank; een prachtige aanvulling voor uw vintage interieur. 

Een Pastoe kast of Pastoe dressoir: de Pastoe vision en de Pastoe landscape

Pastoe meubels gemaakt door Cees Braakman gaan verder dan de draadstoel en andere Pastoe stoelen uit de jaren 60. Zo kunt u ook een Pastoe kast kopen, bijvoorbeeld van de bekende Pastoe l serie. Of wat dacht u van een echte, vintage Pastoe dressoir en andere Pastoe kasten, zoals een Pastoe buffetkast? 

Als het om Pastoe kasten gaat, dan is de Pastoe Vision een goede keuze. De Pastoe Vision oogt modern, maar komt toch echt uit de mid-century periode. Deze Pastoe kast heeft doorgaans diverse, a-symmetrische vlakken in diverse kleuren. Een speelse toevoeging aan uw interieur.

Voor wie niet op zoek is naar Pastoe kasten, maar naar een vintage Pastoe dressoir, kan de Pastoe landscape aangeraden worden. We zien de typische Pastoe ontwerpen terug door de gekleurde vlakken, zowel symmetrisch als asymmetrisch. De Pastoe landscape past perfect bij overige Pastoe meubels of ontwerpen van andere designers uit de mid-century periode.

De allure van een Pastoe eettafel met bijpassende Pastoe eetkamerstoelen

Cees Braakman heeft aan alles gedacht tijdens zijn periode als ontwerper. Zo heeft hij gezorgd voor prachtige Pastoe eettafels en bijpassende Pastoe eetkamerstoelen. 

De ontwerper staat onder andere bekend om het creëren van functionele meubels. Het zal dan ook niet verbazen dat hij een uitschuifbare Pastoe eettafel heeft ontworpen. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een niet uitschuifbare Pastoe eettafel. Cees Braakman heeft prachtige Pastoe eetkamerstoelen ontworpen die bij de tafels passen. Zo heeft u direct uw eetkamerset compleet in de unieke Cees Braakman-stijl. 

Kom langs in de showroom voor onze Cees Braakman Pastoe meubels!

Wilt u weten of wij Pastoe meubels hebben? Dan kunt u altijd even kijken in onze online galerij. Deze wordt maandelijks aangevuld met de nieuwste Pastoe meubels en andere meubels in de Mid-Century interieurstijl. U kunt ook een afspraak maken om in onze showroom de beschikbare Braakman meubels te bezichtigen. Bij Studio Nine Design verkopen we niet alleen, indien nodig, we restaureren ook. U kunt dan zelf de stof kiezen indien u bijvoorbeeld kiest voor een gestoffeerde Pastoe draadstoel. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt of kom langs (alleen op afspraak geopend).