Kai Kristiansen

Bij Studio Nine Design kunt u terecht voor alles dat met de Mid-Century interieurstijl te maken heeft. De ontwerpen van Kai Kristiansen kunnen niet missen uit ons assortiment! Lees hier alles over het aanbod van Kai Kristiansen ontwerpen van Studio Nine Design, waar we de beste meubels van de jaren 50 tot en met 70 aanbieden!

Kai Kristiansen: dé ontwerper in de Mid-Century stijl

Kai Kristiansen is een gerenommeerd ontwerper uit Denemarken. Ooit begonnen als leerling kastenmaker, is hij uiteindelijk gegroeid tot een ontwerper van unieke designs. De ontwerpen van Kai Kristiansen staan bekend om hun mensgerichtheid, vakmanschap en innovatie. De meeste van zijn meubels zijn verkrijgbaar in palissander en teakhout.
Het beroemdste ontwerp van Kai Kristiansen is de 42, ook wel bekend als de Z Chair van Kai Kristiansen. Andere bekende ontwerpen van deze Deense designer: de Kai Kristiansen bar, het Kai Kristiansen wandsysteem, de Fire Chair van Kai Kristiansen en de Kai Kristiansen 31. Bij Studio Nine Design kunt u de mooiste meubels vinden van de ontwerper, altijd in topconditie!

Kies voor de beroemde Kai Kristiansen 42

Wanneer we het hebben over Kai Kristiansen, dan kunnen we niet om de 42 heen. De stoel staat ook bekend als de Z Chair. Kai Kristiansen ontwierp deze eetkamerstoel in 1956 voor een meubelmaker. Opvallend aan de Kai Kristiansen 42 zijn de hoeken en strakke lijnen. Toch oogt de Z Chair van Kai Kristiansen heel speels. Dat komt - zoals de naam wellicht doet vermoeden - door de vorm van de armleuningen die doet denken aan de letter ‘z’. 

De Kai Kristiansen 42 is beschikbaar in allerlei kleuren en kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Zo staat de Kai Kristiansen 42 niet alleen mooi in uw eethoek, de Z Chair van Kai Kristiansen kan ook perfect gebruikt worden voor een stijlvolle wachtkamer of in een praktijk of kantoor. Dat is het voordeel van de Mid-Century stijl: het is tijdloos en past overal bij! Zo kunt u meubels van diverse ontwerpers combineren, zoals de ontwerpen van Arne Vodder.

Andere stoelen: de Fire Chair van Kai Kristiansen of de Kai Kristiansen 31

De Z chair is niet de enige bekende stoel van Kai Kristiansen. Zo is de 31 minstens zo populair. Dit model is ontworpen in de jaren 60 en doet het tijdperk met zijn ronde vormen eer aan. De Kai Kristiansen 31 is typerend voor de ontwerper; dat komt door de poten die naar binnen gericht zijn, zoals ook te zien is bij de Z Chair. Ze zijn gemaakt van teakhout en zijn beschikbaar in zowel een leren bekleding als een stoffen bekleding, afhankelijk van het assortiment. 
Een andere bijzondere stoel van de ontwerper: de Fire Chair. Kai Kristiansen heeft het bij deze stoel net iets anders aangepakt. De achterpoten zijn naar buiten gericht en de voorpoten zijn recht. Hierdoor krijgt de Fire Chair van Kai Kristiansen net als bij de 42 een Z-vorm. Echter heeft dit model geen armleuningen, waardoor iedere kamer een open uitstraling krijgt met deze stoel.

Maak uw interieur compleet met een Kai Kristiansen wandsysteem of Kai Kristiansen bar

Met een stoel alleen heeft u nog geen compleet Kai Kristiansen interieur. Maak het daarom één geheel door te kiezen voor een Kai Kristiansen wandsysteem aan de muur. Er zijn verschillende modellen beschikbaar. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze open en ruimtelijk zijn. Een enkele kast is aan de onderkant voorzien van dichte deuren. U kunt echter rekenen op open planken bij een Kai Kristiansen wandsysteem. Ideaal te combineren met andere interieurstijlen, of dit nu modern of vintage is. Een Kai Kristiansen wandsysteem is beschikbaar in diverse formaten; bekijk hiervoor het huidige assortiment. U kunt daarnaast uw Kai Kristiansen interieur compleet maken met een bar. Een Kai Kristiansen bar kenmerkt zich doordat het een compact model is; dat maakt het meubelstuk flexibel en geschikt voor iedere ruimte.   

Maak een afspraak

Bent u benieuwd naar ons Kai Kristiansen assortiment? Maak dan een afspraak in onze showroom in Roosendaal. Dit doet u door even contact met ons op te nemen. In de winkel kunt u de beroemde ontwerpen van de ontwerper in het echt bekijken. Bovendien kunnen we u van advies voorzien wat voor Kai Kristiansen meubelstuk bij uw wensen en huidig interieur past.