Hans Wegner

Als u op zoek bent naar ontwerpen in de Mid-Century Stijl die zowel functioneel als erg mooi zijn, dan zit u met Hans Wegner ontwerpen altijd goed. Bij Studio Nine Design kunt u terecht voor meubels uit de jaren 40, 50, 60 en 70 - altijd authentiek vintage. Lees hier alles over de designs van Hans J Wegner of maak een afspraak om onze meubels in de showroom in Roosendaal te komen bekijken.

Wie is Hans Wegner?

Hans J Wegner is een van de meest bekende en vindingrijke ontwerpers uit Denemarken. 

Zijn ontwerpen werden in de jaren 50 een heus begrip, met name de populaire Y Chair.

Hans Wegner was een rasechte vakman, die zich ontwikkeld heeft van meubelmaker tot ontwerper door te studeren aan de school voor Kunst, Ambacht en Design. Hans Wegner heeft samengewerkt met grote ontwerpers, zoals Arne Jacobson, en staat naast de Y Chair bekend om veel andere prachtige stoelen en andere meubels. 

De Y Chair

De Y Chair - ook wel bekend als Wishbone Chair - is een van de meest bekende ontwerpen van Hans Wegner. De Y Chair is in 1949 ontworpen en is te herkennen aan de Y-vorm van de rug. De uitvoering bedraagt eikenhout en papierkoord, wat het een zeer uniek design maakt. Het is een stoel die zowel functionaliteit als esthetiek met elkaar verbindt en de vakmanschap van Hans J Wegner laat zien. De Y Chair van Hans Wegner is beschikbaar is diverse uitvoeringen en kleuren.

Naast de bekende Y Chair, heeft Hans J Wegner nog veel meer stoelen, comfortabele fauteuils en banken ontworpen die niet meer weg te denken zijn uit de Mid-Century interieurstijl. 

De ontwerpen van Hans J Wegner bij Studio Nine Design

Studio Nine Design is dé interieurwinkel voor meubels in de Mid-Century Stijl. Al onze meubels komen uit de jaren 40, 50, 60 en 70. We houden van authenticiteit; onze Hans Weger en andere mid-century meubels zullen we dan ook alleen restaureren of repareren indien strikt noodzakelijk. Daarnaast kunt u zelf de bekleding van de meubels van Hans Wegner kiezen. Daarvoor kunt u contact met ons opnemen; we hebben een breed aanbod aan stoffen om uit te kiezen.

Bent u benieuwd naar de ontwerpen van Hans Wegner? Bekijk dan het huidige aanbod in onze galerij. Deze wordt maandelijks geüpdatet, dus niet getreurd als u geen Hans Wegner ontwerp ziet staan. U kunt ook altijd een afspraak maken in onze showroom om de werken van Hans J Wegner zoals de Y Chair in het echt te komen bekijken. 

Neem contact op

Wist u dat u de Hans Wegner meubels niet alleen kunt kopen, maar ook kunt huren? 

Neem gerust contact met ons op als u meubels van Hans J Wegner of andere ontwerpers wilt huren. 

U kunt de beschikbare ontwerpen altijd terugvinden in onze galerij, die we elke maand uitbreiden met nieuwe meubels. Liever de Hans Wegner ontwerpen in het echt bekijken? Onze showroom is alleen geopend op afspraak; neem contact met ons op om een afspraak te maken. We helpen u graag om de best passende Hans Wegner meubels te vinden.