Friso Kramer

Friso Kramer, de ontwerper van de bekende schoolstoel (revoltstoel) en het schoolbureau (facet-tafel). In het buitenland bekroond met de titel ‘royal designer of industry’, is Friso Kramer de meest bekende ‘onbekende’ ontwerper aller tijden. Bij Studio Nine Design kunt u verschillende ontwerpen vinden van deze designer. We vertellen u graag alles over Friso Kramer, zijn ontwerpen en over Studio Nine Design in Roosendaal.

Friso Kramer: wie is deze ontwerper?

Friso Kramer is een ontwerper bij wie functionaliteit voorop staat. De Friso Kramer revoltstoel is één van de meest bekende designs die hij ooit heeft gemaakt. Iedereen heeft wel op een Friso Kramer schoolstoel gezeten en zijn schoolwerk achter de facet-tafel gemaakt, die ook door hem is ontworpen. De Nederlander heeft echter nog meer bekende ontwerpen op zijn naam staan, zoals de Friso Kramer atelierstoel en zelfs straatlantaarns, en de groene brievenbus voor onder andere banken en Schiphol.
Friso Kramer kenmerkt zich als een ontwerper die gebruiksvoorwerpen maakt die in harmonie zijn met de gebruiker. Hij woonde in de buurt van Ahrend de Cirkel, een groot productiebedrijf van meubels. Hij is voor altijd verbonden als ontwerper van Ahrend de Cirkel.

Ahrend Revolt en andere ontwerpen

De Ahrend Revolt, ofwel de Friso Kramer schoolstoel, is een van de meest bekende ontwerpen van Friso Kramer, in samenwerking met Wim Rietveld. De stoel staat ook bekend als de Friso Kramer Hay en de Friso Kramer Result. De revoltstoel was in 1958 een revolutionair ontwerp dat we vandaag de dag nog steeds tegenkomen, voornamelijk in de klas. Vanaf 2020 heeft Ahrend de Revolt in een nieuw jasje gestoken. Hierdoor heeft de Friso Kramer revoltstoel een uitstraling gekregen die net wat beter past bij de hedendaagse tijd. Bovendien is de Friso Kramer schoolstoel nu een stuk duurzamer geworden. En dat allemaal zonder het karakter en de authenticiteit van de originele revoltstoel van Friso Kramer en Wim Rietveld te beschadigen. 

Andere Friso Kramer ontwerpen zijn onder andere de Friso Kramer atelierstoel, de groene brievenbus, en lantaarns. De Friso Kramer atelierstoel is een prachtig ontwerp dat geniet van een zwaar stalen frame met een verstelbare rugleuning. De stoel is ook in hoogte verstelbaar. Dat maakt dit Friso Kramer ontwerp perfect geschikt als atelierstoel voor iedere kunstenaar.

Een revoltstoel of ander onderwerp van Friso Kramer bij Studio Nine Design

Studio Nine Design is dé winkel voor uw Friso Kramer ontwerpen. Wij zijn gespecialiseerd in meubels uit de Mid-Century stijl, bekleding en restauratie. Koopt u bij ons een Friso Kramer revolt, een Friso Kramer atelierstoel of een ander ontwerp van Friso Kramer, dan kunt u ervan uitgaan dat de meubels in uitstekende staat verkeren. Bij Studio Nine Design staat de authenticiteit van de ontwerpen van Friso Kramer centraal; we zullen dan ook alleen het meubilair bewerken als dit echt nodig is. Onze winkel en galerie worden maandelijks aangevuld met nieuwe aanwinsten. Zit er nu geen Friso Kramer ontwerp bij, houdt u dan de galerie zeker even in de gaten of stuur ons een mailtje; we beantwoorden met plezier uw vragen.

Contact opnemen

Heeft u vragen over de Friso Kramer revolt, de Friso Kramer atelierstoel of een van zijn overige ontwerpen? Of wilt u weten of wij een van de Friso Kramer ontwerpen in huis hebben? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt dan tevens een afspraak maken om de Friso Kramer ontwerpen in onze winkel in Roosendaal te komen bekijken.