Finn Yuhl

Finn Yuhl - ook bekend als Finn Juhl: een van de invloedrijkste ontwerpers van de vorige eeuw. Zijn bekendste ontwerp? De Finn Juhl 45! Maar deze Deense ontwerper heeft nog veel meer mooie meubels ontworpen. Bij Studio 9 Design kunt u terecht voor meubels uit de Mid-Century stijl, dus ook voor de mooiste Finn Yuhl ontwerpen. Lees hier alles over de ontwerper en hoe u zijn meubels kunt bewonderen in onze winkel.

De werken van Finn Yuhl

Een van de meest herkenbare ontwerpen die de Deen gemaakt heeft is de Finn Juhl 45 stoel, daaropvolgend de Finn Juhl 53 en de Finn Juhl 136. Al zijn stoelen zijn comfortabel en goed te combineren met overige meubels in de Mid-Century stijl én in moderne stijlen.

Een van de designs van Finn Yuhl die we vandaag de dag veel terugzien is die van de poet sofa. Finn Juhl is daarmee een echte inspiratiebron voor hedendaagse meubels. Naast de Poet Sofa van Finn Juhl, is de baker sofa van Finn Juhl een duidelijke inspiratie geweest voor de ronde ontwerpen die we terugzien in de moderne interieurstijl.

De Nyhavn desk van Finn Juhl is dan weer een goed voorbeeld van een minimalistische interieurstijl. Een werk dat we zeker niet mogen vergeten: de eye table van Finn Juhl; een driehoek tafel die niet alleen prachtig staat in ieder huis, maar ook nog eens ruimtebesparend is.

Finn Juhl 45, Finn Juhl 53 en Finn Juhl 136

De Finn Juhl 45 is toch wel een van de bekendste ontwerpen van de Deense designer. Het betreft een leunstoel van hout, met stoffen of leren bekleding in diverse kleuren. Hierdoor past de Finn Juhl 45 in bijna ieder interieur.  De Finn Juhl 53 is daarentegen een meer ‘bijzonder’ ontwerp; een diepe stoel waar u heerlijk tegenaan kunt leunen met uw rug. Ook bij de Finn Juhl 53 kunt u kiezen uit verschillende uitvoeringen, zoals zwart leer, bruin leer of stoffen bekleding in donkergroen of oranje. 

Later ontwierp Finn Juhl de 136, een zeer uniek design, waarbij de zitting en leuning omhoog staan. Hierdoor zit u niet alleen comfortabel, maar ook nog erg stevig. De Finn Juhl 136 kunt u kopen in verschillende houttypen, zoals donker walnoot. Ook wat betreft bekleding kunt u kiezen uit diverse kleuren leer, van zwart tot olijfgroen en van wit tot donkeroranje.

De prachtige poet sofa van Finn Juhl en baker sofa van Finn Juhl

We schreven eerder al: de poet sofa van Finn Juhl is vandaag de dag nog steeds te vinden in ons interieur. Is uw gehele interieur dus niet per definitie vintage, dan is de poet sofa van Finn Juhl een geweldige aanvulling!

Ook de baker sofa van Finn Juhl is te vinden in een moderne stijl; de ronde vormen van de leuning zijn uniek aan dit ontwerp en geven uw interieur een open uitstraling. Dit maakt dat de baker sofa van Finn Juhl perfect te combineren is met andere meubels uit de twintigste eeuw, zoals meubels uit de jaren 70. Wilt u een bijpassende tafel? Dan kunt u kiezen voor de eye table van Finn Juhl.

Er gaat natuurlijk niks op tegen een authentieke baker sofa of poet sofa van Finn Juhl en die kunt u bij Studio 9 Design vinden. Wij zijn dé expert in vintage meubels, waardoor u bij ons alleen authentiek meubilair van de ontwerper zelf vindt. 

Eye table Finn Juhl 

Heeft u een kleine woonkamer of wilt u uw vintage interieur aanvullen met een tafel die perfect past bij ronde vormen, zoals die van de baker sofa van Finn Juhl? Dan is de eye table van Finn Juhl een goede keuze. Ze zijn er in allerlei uitvoeringen, van volledig gemaakt van hout tot een gekleurde top. De eye table van Finn Juhl is goed te gebruiken als sidetabel, maar mag ook zeker weggezet worden als eyecatcher door te gebruiken als salontafel. 

Nyhavn desk van Finn Juhl

Als we het hebben over unieke ontwerpen, dan mogen we de Nyhavn desk van Finn Juhl niet vergeten. Deze beoogt een minimalistische look voor uw woning of kantoor en past mooi bij de baker sofa en poet sofa van Finn Juhl of de Finn Juhl 45. 

Minimalistisch betekent echt niet simpel: er zijn een hoop verschillende uitvoeringen beschikbaar. Wat ieder Nyhavn desk van Finn Juhl gemeen heeft: de hangende kast met lades, gekleurd in blauwtinten, oranje met geel of eenkleurig. 

Maak een afspraak in onze winkel

Wilt u meubels van Finn Yuhl kopen? Wij hebben niet alleen een breed assortiment; doordat wij meubels restaureren, kunt u altijd uitgaan van de beste kwaliteit meubels die jarenlang meegaan. Maak een afspraak in onze winkel of neem contact op als u vragen heeft.